Het Openbaar Ministerie (OM) concludeert na kortstondig onderzoek door specialisten van het NFI, de forensische opsporing en Staatsbosbeheer, dat er geen nader onderzoek nodig is naar de drie grondverstoringen die eerder deze week op de Strabrechtse Heide nabij het Brabantse Geldrop werden aangetroffen door rechtsspycholoog Peter van Koppen (en zijn onderzoeksgroep).
Uit het korte onderzoek ter plaatse blijkt dat het op de bewuste drie plekken gaat om verstoringen die een natuurlijke oorsprong hebben. Meer specifiek betreft het een konijnenburcht. Een netwerk van konijnenholen, dat uit meerdere, onderling verbonden ruimtes bestaat.
Hoe heeft het OM zicht gekregen op de exacte plekken met grondverstoringen, zoals die door Peter van Koppen zijn aangeduid en voor nader onderzoek zijn aangemerkt? De zoeklocatie is aangewezen door Staatsbosbeheer. Daarnaast was zichtbaar waar met de grondradar is gereden. Vervolgens is de informatie uit de door het grondradarbedrijf ATKB opgemaakte rapport met daarin onder andere afbeeldingen met legendaschaal op dat gebied gelegd. Op die manier is het mogelijk de exacte locaties aan de hand van bekende referentiepunten en afstanden in te meten.
Omwille van de impact die de recente mediaberichtgeving heeft op de ouders en nabestaanden van Tanja Groen heeft het coldcaseteam Limburg, na kennisname van genoemde berichtgeving, besloten dit onderzoek met voorrang in te stellen. Het onderzoek heeft woensdag plaatsgevonden. De ouders van Tanja Groen uit Schagen, die sinds augustus 1993 wordt vermist, zijn ingelicht over de bevindingen van het coldcaseteam.
Tanja fietste naar huis van een feestje van een Maastrichtse studentenvereniging, maar arriveerde nooit in haar studentenkamer. Meerdere zoekacties hebben tot op heden geen resultaat opgeleverd.