Voormalig gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen stapt uit de SP

RECLAME

Marleen van Rijnsbergen uit Sittard is uit de SP gestapt.

Dat meldt de politica op Facebook. “De vorige campagne was de druppel, de huidige de bevestiging. De SP en ik zijn uit elkaar gegroeid”, schrijft ze. Daarmee doelt Marleen van Rijnsbergen op de verkiezingscampagne voor de provinciale statenverkiezingen, waarbij de slogan ‘breek de arrogantie van de macht’ werd gebruikt. Als oud-gedeputeerde raakte die campagne van Rijnsbergen in het hart. Op Twitter schreef zij destijds dat de SP zich gedraagt “als een stampvoetend klein kind. De vraag rijst wie hier nu werkelijk arrogant is.”

Het ‘huidige’ slaat op het recente SP-campagnefilmpje (zie hieronder) waarin PvdA-lijsttrekker en Eurocommissaris Frans Timmermans via een lookalike fel wordt aangevallen. Van Rijnsbergen vond dat filmpje ranzig en onnodig’.

Van Rijnsbergen vervolgt op Facebook: “De partij met het állerbeste beginselprogramma, maar de manier waarop hier uitvoering aan wordt gegeven kon niet verder van mij afstaan. Niet alleen in campagnetijd overigens, maar vooral ook daarbuiten. Alweer een tijdje geleden hebben onze wegen zich daarom definitief gescheiden”, schrijft de voormalig gedeputeerde.

Van Rijnsbergen werd na de verkiezingen van maart 2015 gedeputeerde en verantwoordelijk voor de Sociale Agenda. Na een hoogoplopend conflict over een groot windmolenpark in Venlo stapte de SP in 2018 uit de coalitie. Eerder was Van Rijnsbergen vanaf 2011 vier jaar Statenlid voor de SP. Ook zat ze in de gemeenteraad van Sittard-Geleen.

In een PS schrijft zij op Facebook dat ze geen boek gaat schrijven of docu gaat maken en ook geen zin heeft in Buitenhof.

gerelateerd Berichten

Volgend artikel

AANBEVOLEN